/ Allmänt / Tankar och Funderingar /

Våld och hur vi behandlar varandra

Ang våld och hur vi behandlar varandra!

Oavsett ursprung är jag säker på att det har med uppfostran och hur man formats under uppväxten beroende på familjeförhållande och synen folk i ens omgivning där man växt upp har varit. Man föds inte våldsam eller med dålig respekt till andra människor eller kvinnor! Detta formas i sin uppväxt med människor i ens närhet som man ser upp till och tar efter tyvärr, det är min tro.
Ang kulturellt så tror jag att i den miljö du vuxit upp i, om du sett och upplevt förtryck så tror man att det är normalt men åter igen så kan det givetvis hända i alla miljöer oavsett ursprung. 
Allt detta måste vi som föräldrar ta ansvar för när våra barn växer upp , hur våra familjeförhållanden ser ut, miljön barnet växer upp i, hur vi själva pratar och agerar jämt emot andra människor mm. Barn gör inte som vi säger, dom gör som vi gör!
Har sett i min närhet ex när homosexuellitet blev mer öppet och denne personen pratade skämtsamt och nedlåtande om ex Bögar, det har resulterat till att dennes barn har samma syn. Detta gör mig ledsen och fruktansvärt upprörd. Även om jag vet att personen/föräldern bara har haft en skämtsam grund så har det skapats ett förakt hos barnet!
Så vi måste tänka på att ta ansvar för våra barn och deras framtid!
Det är vår skyldighet som förälder! 
Barn behöver inte vara stora för att se och fånga upp beteende, det gör dom tidigare än vad vi tror.