/ Allmänt / Tankar och Funderingar /

Ensamheten

Många som separerar känner att marken försvinner under en med det sociala. Parvännerna sinar och plötsligt slår ensamheten hårt.
Man har dessutom blivit vuxen och vuxenlivet innefattar inte det sociala nätverk som när man va liten.
Det slår en som en kalldusch och många får ångest.
För väldigt många tar alla negativa tankar över såsom att man inte duger, ingen bryr sig om en, man har inga vänner och man känner sig som den mest ensamma i hela världen.
Detta hände mig med efter min separation. Under min och exet relation så umgicks vi mestadels med hans vänner och när relationen mellan honom och mig tog slut så blev vännerna där satta i en jobbig sits men sakta men säkert försvann dom en efter en då det blev en olustig situation att umgås med oss bägge och grunden till vänskapen låg hos mitt ex och det föll då naturligt att det blev det umgänget med mitt ex.
Ensam stod jag kvar, utan ett eget hem, utan en fast ekonomi då jag var mammaledig när detta hände, utan ett stabilt eget vänskapsnätverk och jag kände mig enormt ensam och otrygg.
Tack och lov för världens bästa familj.
Men denna sits är naturlig och det tar tid att inse att som vuxen har man vanligtvis inget stort nätverk av vänner för många lever sina liv med familjer och relationer och det tar tid att acceptera sin nya livstil som singel samt tar det tid attbygga nytt nätverk som passar ens liv "idag".
Det är inte som när man va barn.
Inte så lätt dock att skaffa nya vänner som vuxen.
Men viktigast av allt var för mig att ACCEPTERA vad som hänt och LÄRA sig bli trygg och trivas i sitt eget sällskap först innan jag kan vara glad och trygg i andras sällskap.
Jag vet att många mår dåligt pga ensamheten och allt ovanstående men en sak är jag 100% säker på! Det är att inte låta dom negativa tankarna ta över och sänka dig!
Försök att landa och acceptera, samt lära dig känna dig nöjd i din ensamhet med dig själv och dina tankar så kommer den andra biten naturligt av sig själv.
Börja aktivera dig med något nytt i ditt liv där du kan få nya kontakter, gå på gymmet eller gå med i en grupp på nätet med något som du är intresserad av, där kan du möta andra med samma intresse.
Men viktigast av allt, KASTA inte dig in i en ny relation direkt endast för att få bot på ensamhetskänslorna och tro att det är lösningen!
Bli stark och trygg med dig själv först. ❤️
(null)

Kommentarer (0)
ensam / ensamhet / livet efter / separation / skilsmässa / trygg