/ Allmänt / Tankar och Funderingar /

Mobbing/Det är aldrig försent att göra något!

Alla har vi säkert upplevt mobbning någongång i livet, antingen blivit mobbad eller varit mobbare.
Som barn eller vuxen..
Barn kan vara extremt elaka och jag har alltid undrar varför barn som vuxen blir elak.
Det göder en isläget hos individen och som barn har man inga tankar på konsekvenserna, finns givetvis vuxna som inte har det heller, och det är det farliga.
Jag har säkert många gånger som barn skrattat åt någon som inte såg ut som "man borde" , någon med ett annorlunda sätt eller klädsel.
Detta har plågat mig i mina tankar i vuxen ålder, varför man ens gör så?
Varför vågar inte ett barn ställa sig på den ensammas sida, den som vågar sticka ut och vara sig själv, varför vågade man inte det?
Det finns specifikt en person som jag har svaga minnen av, men minns han hade det tufft och blev retad mycket.
Jag var bara liten men har oxå skrattat åt honom, för andra gjorde det.
Varför gör man så som barn?
Jag har försökt i omgångar i vuxen ålder försökt leta rätt på honom.
Det gör mig så ledsen att barn inte tänker på vilka skador det kan ge en människa för resten av deras liv pga hur dom hade det i uppväxten.
Fruktansvärt.
Jag har äntligen fått kontakt med honom och jag kommer skriva mer med honom i morgon, vill be om ursäkt att jag inte vågade stå upp för honom och göra vad som va rätt.
Barn är barn och man ska inte må dåligt av hur det är att vara barn men jag var då i mina barns ålder och jag måste göra vad jag kan för att mina barn aldrig ska hamna på någon av sidorna.
Jag måste få ro och förhoppningsvis hjälper det honom något att veta att jag är ledsen över vad han fick utstå som barn. 
Detta är extremt viktigt för mig, att få dela med detta.
Vi alla kan göra skillnad.
Jag tror ingen människa i världen kan med handen på hjärtat säga att dom aldrig känt sig mobbade eller har mobbat. Barn som vuxen.
Att skratta åt en annan människa är mobbing, att håna någon är mobbing, att gadda ihop sig med andra för att peka ut någon är mobbing, att säga nedlåtande saker om någon är mobbing.. tänk efter så lovar jag att ni någongång har gjort detta, men ni väljer kanske att aldrig någonsin avslöja.
Hur kan vi få barn att förstå vilken skada detta ger?
Till att börja med så kan vi vuxna bli bättre förebilder, tänk er för hur ni talar om andra människor, barn gör som vi många gånger.
All kärlek till er ❤️🙏🏻
Vi kan göra skillnad.
Ni som någongång har behandlat någon illa, nu eller förr, ta kontakt och be om ursäkt, det kan hjälpa den personen att släppa mycket som gör ont.
Det skadar inte att försöka göra något ❤️🙏🏻