/ Allmänt /

Kloka ord från en klok vän.

Har en fin vän som sa kloka ord ang bekräftelse och låg självkänsla som jag känner igen mig själv i en del av .

Att vara osäker och ställa frågor som sänker din självsäkerhet.
Och att du ibland beter dig som om du inte vet att du duger och bör finnas här.
Betyder att du har låg självkänsla och att du lägger mer energi på att bekymra dig om vad andra tycker om dig än på vad du själv tycker om dig. 
Precis tvärtemot vad som gör människor attraktiva och spännande. Det är en tröttsam och energislukande fråga vars egentliga syfte är att söka bekräftelse från andra för att stärka en bristande självkänsla.
Alla söker efter någon som kan bekräfta och förstå dem. Helst bättre än vad de förstår sig själva. Välj att vara den som andra söker bekräftelse från istället för tvärtom.


Folk som har sitt shit together är attraktiva. Det finns nästan ingen, man eller kvinna, som söker efter någon att få bekräfta, men alla vill ha någon som förstår och bekräftar dem.
Att lägga ut krokar i sökandet efter bekräftelse blir bara fel.
I stället för att bekräfta dig, som du suktar efter, upplevs du som svag/underlägsen i samspelet och det är inte attraktivt på lång sikt. 
Finns lättare än att manipulera människor med dålig självkänsla.
Ge henne ett par komplimanger och var lite bestämd, sen kan du göra vad du vill med henne. 
Men att bygga en framtid med henne...no, no, no. Varför skulle han vilja binda sig till en bekräftelsetörstande person? Det finns det ingen som orkar med i längden.
Först måste du trivas och komma överens med dig själv. 
Sen kan du funka i ett förhållande. Det finns ingen som kan eller orkar rädda dig från dig själv. Den kampen är din egen. Var och en har nog med issues med sig själv för att orka också med andras shit. I början av ett förhållande orkar man bry sig, men som åren går bryr man dig mindre och mindre om den andres kamp och mer och mer om dig själv och om att krama ut den sista gnuttan bekräftelse ur den andre tills förhållandet är riktigt dött.
//
Vet att detta är ett problem som många har.
Känner igen mig i en del av detta, har vänner som har denne kamp.
Det är en riktigt bra tankeställare.